Επιλογή Σελίδας

Τι να επιλέξω; Μεταχειρισμένα μηχανήματα συσκευασίας ή καινούργια συσκευαστικά μηχανήματα;

Στο ερώτημα καινούρια ή μεταχειρισμένα μηχανήματα συσκευασίας, προτείνουμε τα καινούρια χωρίς καμία επιφύλαξη!

Στη συνέχεια παραθέτουμε τους 4 σημαντικότερους λόγους για επιλογή καινούριου έναντι μεταχειρισμένου μηχανήματος συσκευασίας.

Τα συσκευαστικά μηχανήματα έχουν πολλά κινητά μέρη

Ο συσκευαστικός εξοπλισμός σε σύγκριση με τον εξοπλισμό παραγωγής, (π.χ. πρέσα, σφυρόμυλος, κυλινδρόμυλος, αναβατόριο, σιλό κ.α.) έχει πολύ περισσότερα κινητά μέρη.

Στα μηχανήματα συσκευασίας, τα εξαρτήματα και κινητά μέρη που φθείρονται είναι πολύ περισσότερα.

Για παράδειγμα , αν σε ένα μηχάνημα παραγωγής αλλάξουμε μόνο τα πτερύγια ενός σφυρόμυλου, το μηχάνημα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Για να φέρουμε όμως στην αρχική του κατάσταση ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα συσκευασίας, θα πρέπει να αντικαταστήσουμε πληθώρα εξαρτημάτων-κινητών μερών.

Επίσης, η φθορά σε ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα, πολλές φορές δεν φαίνεται με γυμνό μάτι.

Η αντικατάσταση των κινητών μερών (αν βρείτε τα ανταλλακτικά), έχει κόστος που πρέπει να συνυπολογιστεί, ώστε να έχετε ασφαλή εκτίμηση για το αν αξίζει ή όχι η αγορά ενός μεταχειρισμένου συστήματος συσκευασίας.

Τα μεταχειρισμένα μηχανήματα συσκευασίας, θα χρειαστούν εκτενή συντήρηση

Το μεταχειρισμένο μηχάνημα συσκευασίας, ακόμα και αν βρίσκεται για χρόνια σε στάση ή ακινησία, θα χρειαστεί επισκευή ή ολική αντικατάσταση στο ηλεκτρικό, ηλεκτρονικό και πνευματικό κύκλωμά του.

Αυτό φυσικά αυξάνει κατά πολύ το κόστος ενός μεταχειρισμένου μηχανήματος συσκευασίας, μέχρι να τεθεί σε λειτουργία.

Ταχύτητα και ακρίβεια των νέων μηχανημάτων συσκευασίας

Η ταχύτητα και η ακρίβεια των συσκευαστικών τελευταίας γενιάς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με αυτή των μεταχειρισμένων.

Μόνον αγοράζοντας ένα καινούργιο μηχάνημα συσκευασίας, θα έχετε τη μέγιστη απόδοση όσον αφορά την ταχύτητα και την ακρίβεια στη φάση της συσκευασίας.

Κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών

Όσον αφορά την συντήρηση στα μεταχειρισμένα συσκευαστικά μηχανήματα, είναι εξαιρετικά δύσκολη και κοστοβόρα διότι η εύρεση ανταλλακτικών δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Τα πλεονεκτήματα των καινούριων μηχανημάτων συσκευασίας της Technipes από την Earth Care

Η Earth Care είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Ιταλικών μηχανημάτων συσκευασίας της Technipes. Η Earth Care με την πολυετή πείρα της, εγγυάται την καλή λειτουργία τους, ενώ ταυτόχρονα η αγορά τους μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα επιδότησης.

Η ζύγιση είναι ηλεκτρονική με PLC τελευταίας γενιάς και η ακρίβεια μεγαλύτερη από 3/1000.

Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα tele-service, δηλαδή οι μηχανές είναι εξοπλισμένες με modem το οποίο επικοινωνεί μέσω internet με το τεχνικό τμήμα της Technipes.

Έτσι μπορούμε να επέμβουμε σε όλες τις λειτουργίες της μηχανής απομακρυσμένα.

Ο χειρισμός της λειτουργίας είναι απλοποιημένος έτσι ώστε να μπορεί να γίνει και από χειριστές χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.

Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα των καινούργιων σε σύγκριση με τα μεταχειρισμένα μηχανήματα συσκευασίας, κάνουν την απόφαση επιλογής ξεκάθαρη.

Και μην ξεχνάτε.

Το συσκευαστήριο είναι στο τέλος της γραμμής παραγωγής κι αν χρειάζεται να σταματάμε συχνά την ενσάκιση λόγω βλάβης ή δυσλειτουργίας επειδή επιλέξαμε ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα συσκευασίας, ως φαινομενικά οικονομική λύση, αναγκαστικά σταματάει όλη η γραμμή παραγωγής μας.

Τότε ένα φτηνό μεταχειρισμένο μηχάνημα συσκευασίας, αποδεικνύεται καταστροφικά ακριβό.